Egy igazán rossz mondat
2015. február 28. írta: coog

Egy igazán rossz mondat

GFG sokat vitatott kijelentései kapcsán saját bevallása szerint leváltott majd újra kinevezett L. S. rövid ám annál velősebb elmélkedésbe kezdett, melyben kifejtette, hogy ugyan hibát el lehet követni azonban az „egy családhoz” való tartozás, hovatovább a hűség és szolidaritás elnyeri méltó jutalmát. (rosszakaró fülek akár úgy is hallhatták, mintha megát hozná példának, továbbá a hűség annulálja a hibákat)

A szöveg egészét hallgatván az ember azon következtetésre is juthatott, miszerint a szakértelem és profi munkavégzés helyett a hűség és szolidaritás számít igazán, egy pozícióba való kinevezés kapcsán.

Noha nem akarok álnaív lenni, a megbízhatóság valóban fontos ismérv, nyilvánvalóan mindannyiunk egy megbízható embert választana bizonyos pozíciók betöltésére, azonban az elkövetett hibák kapcsán, mintegy pandantként megemlíteni a hűséget, szerény véleményem szerint kicsit erős.

Részemről akár egy családba tartozunk, akár nem, nem szeretném ha alkalmatlan, hibát hibára halmozó emberek kizárólag a hűségük miatt kerülnének pozícióban. A szaktudás mellett lehet egy fontos érv, de a szaktudás helyett hűséget emlegetni minimum tévedés.

Nem térek ki azon szellemi kvalitások elemzésére, melyek birtokában egy más családba tartozó firkásznak adott interjú kapcsán ilyen böszmeségeket képes kifejteni egy felettébb megbízható ember.

A bejegyzés trackback címe:

https://pcevagy.blog.hu/api/trackback/id/tr767227027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása