Napjaink legtöbbet szereplő „civil” szervezete és annak vezetője épp a legkülönbözőbb állami szerveket vádolja jogszerűtlenül begyűjtött adatok felhasználásával, nyilvánosságra hozatalával.

 

Állítólag a KEHI (!) az NNI lefoglalását (M.V. szerint ugye jogsértő volt a házkutatás, illetve a lefoglalás) követően, addig nem ismert iratokat, információkat hozott nyilvánosságra. A mindannyiunk jólétéért küzdő civil szervezet álláspontja szerint jogszerűtlen az adatok felhasználása, nopláne a nyilvánosságra hozatala (nesze neked transzparens gazdasági működés és átlátható gazdálkodás), azon egyszerű oknál fogva, hogy az adatok begyűjtése, azaz a házkutatás állítólag jogszerűtlen volt.

Namármost, civil szervezetünk a –kormánypárti elhajlással nehezen vádolható- NOL.hu szerint mindennemű releváns iratot közkincsé tett önként és dalolva.

 

„Az Ökotárs és partnerei a pályáztatási eljárással kapcsolatos valamennyi nyilvános adatot már korábban megjelentették a program folyamatosan frissített honlapján (www.nrvgcvilalp.hu – pl. pályázati dokumentumok, támogatott projektekkel kapcsolatos információk). A KEHI június 16-i felszólítására válaszolva azonban a további adatszolgáltatást a fentiekre való hivatkozással megtagadták.

Néminemű ellentmondást vélek felfedezni jogvédő harcosunk állításai között, merthogy:

Amennyiben mindennemű releváns iratot nyilvánosságra hozott a napjainkban oly sokat szereplő „civil” szervezet, abban az esetben kérdéses, hogy milyen információra való hivatkozással támadja a KEHI-t, mivel (ismétlem:) saját maga bevallása szerint minden releváns iratot, nemhogy a KEHI rendelkezésére bocsátott, hanem egyenesen közkinccsé tett.

Csakhogy ugye ha és amennyiben minden releváns iratot a KEHI rendelkezésére bocsátottak abban az esetben semminemű, addig nem ismert irat, információ nem kerülhet elő, ha mégiscsak tartalmaztak nóvumot a lefoglalt iratok, abban az esetben a civil szervezet nem bontotta ki az igazság minden elemét, legalábbis bizonyos iratokat nagyvonalúan elfelejtett közhírré tenni., -megjegyzem, utóbbi esetben jogos volt a hiányzó iratok kapcsán házkutatást eszközölni.-

 

Kérdés, hogy bizonyos iratok teljesen véletlenül elfelejtődtek nyilvánosságra kerülni, vagy netán pusztán egy újabb politikai színjáték, támadás szemlélői vagyunk, bár az utóbbit elképzelhetetlennek tartom, lévén egy civil szervezet az érintett aminek semmi de semmi köze nincs és nem is volt semminemű kormányellenes erőkhöz, személyekhez.